Till EMMi från DAViD

Chocolate- and cheesecakeraggamuffin' receipt

3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
125 g laktosfritt smör
2,5 dl råsocker
3 st ägg
1,25 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk (ex havre)
300 g laktosfri philadelphiaost el sojavariant
0,75 dl strösocker
1 msk pressad citron

Muffinsmet
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan 2 av äggen.

2. Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop, vispa tills smeten är slät.

Fyllning
3. Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.

4. Fyll pappersklädda muffinsformar till hälften med smet (typ 12 st).

5. Varva smet och fyllning i formarna. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.

Kommentarer
Postat av: EMMi

TACK DAViD! Det där ska jag bannemig testa. Ska bara sticka o handla bikarbonat & kakao först. :)

Postat av: rödbyxan

Hej Godsaksgurun! Jag passade på att sno receptet, mein GOTT vilka muffins det blev! Skulle man även kunna få ta del av hemligheten bakom pecannötpajjen?

2007-12-05 @ 23:44:43
URL: http://babyjanes.blogg.se/?c=1196893945

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback