Süsse Schwestern

♥ ♥ ♥
Apropå syskonkärlek (och Saror som bakar lussebullar) så är de här två inte så dumma. Receptet till pepparkakorna Joan hjälpte till med kom från systrarna Eisenmans 'Vinterns söta'.
Trevlig att drömma om. Trevligt att låta pojkvännen bläddra i och sedan få äta hans verk. O värk - det får man i magen efter att ha ätit för mycket.
På hemsidan står det dessutom att de kommer till Akademibokhandeln i Malmö på lördag den 8:e mellan 14-15 och bjuder på smakprov ur boken.
Gleerups i Lund besöks på söndag 13-14. Yes!
This one goes out to all of you reddish pants in da world:
Southern Pecan Pie
Mördeg
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 äggulor
3 dl vetemjöl
5 msk strösocker
Rör ihop smör och äggulor till mördegen. Blanda sedan i mjöl och socker. Tumma ut degen i en låg pajform. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
2 dl socker
2 msk lönnsirap eller mörk sirap
100 g smält smör
2-3 msk mörk rom (jag har en flaska här hemma om det behövs - btw står det även en JP Chenet här o dammar!)
1 tsk vaniljsocker
ca 5 dl pecannötter
Rör ihop socker, sirap, smör och rom i en kastrull. Sjud över svag värme i några minuter. Det får inte koka! Ta från värmen och tillsätt vaniljsockret och sedan pecannötterna.
Bred ut fyllningen i det halvgräddade pajskalet. Ställ in pajen i ugnen och grädda ytterligare 15 minuter.
Låt pajen svalna helt. Servera med vaniljglass eller grädde.
Kommentarer
Postat av: elin
TACK! Nu ska jag brilljera! :)
Trackback